گوشت
پیاز بزرگ 1 عدد
گوجه بزرگ 1 عدد
دانه کاج 3/4 پیمانه
رب انار 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)
جعفری خرد شده 1/2 پیمانه
نمک و فلفل به مقدار کافی
زردچوبه 2 قاشق چایخوری
زیره سبز 1 قاشق چایخوری
برای تهیه خمیر:
آرد سفید 6 پیمانه
شکر 1/8 قاشق چایخوری
خمیر مایه 1/2 قاشق چایخوری
آب گرم 2 و 1/4 پیمانه
نمک 1 و 1/4 قاشق چایخوری
پای
برای سرو در مهمانی ها می توانید پای گوشت لبنانی را به صورت فینگرفود درآورید و از خمیر های کوچک با قطر 10 سانتی استفاده کنید. این پای گوشت همراه با سبزی خوردن، سس تند و دوغ عالی می شود.
ابتدا خمیر پای را آماده کنید. البته همان طور که گفته شد می توانید از خمیر پیتزای آماده هم استفاده کنید ولی اگر می خواهید طعم پای گوشت کاملاً خانگی را بچشید این دستو را دنبال کنید. خمیر مایه را همراه با مقدار خیلی کمی شکر داخل آب گرم (2 و 1/4 پیمانه) بریزید و حل کنید.
در ظرف بزرگی آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس خمیر مایه حل شده را به آن اضافه کنید. می توانید مواد را در غذا ساز بریزید یا چند دقیقه با سری خمیرزن همزن برقی بزنید تا خمیر آماده شود. اما راه دیگر آن این است که مواد را با دست ورز بدهید. البته روش دستی بیشتر طول می کشد.
وقتی خمیر را خوب ورز دادید روی ظرف را بپوشانید و بگذارید خمیر 20 دقیقه بماند. در این مدت گوشت را آماده کنید.
دانه کاج را از قبل بوداده کنید و پیاز و گوجه را خیلی ریز خرد کنید. کف تابه ی بزرگی را روی شعله قرار دهید تا داغ شود. سپس دو قاشق روغن را اضافه کنید و پیاز خرد شده را چند دقیقه در آن تفت بدهید تا طلایی رنگ شود. گوشت چرخکرده را همراه با ادویه ها اضافه کنید و دو سه دقیقه تفت بدهید تا گوشت به رنگ قهوه ای درآید. گوجه خرد شده را اضافه کنید و تفت بدهید تا آب آن کمی بخار شود. در آخر رب انار را همراه با دانه های کاج بوداده و جعفری خرد شده (و اگر دوست دارید آب لیمو) اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر تفت بدهید. گوشت را از روی شعله بردارید و کنار بگذارید.
فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید. وقتی خمیر پای آماده شد آن را به صورت دایره هایی به قطر 20 سانت و ضخامت کمتر از 1 سانت پهن کنید و روی سینی فر قرار دهید. روی هر خمیر 3–4 قاشق از گوشت را بریزید و متناسب پخش کنید.
سینی را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا خمیر کمی طلایی شود، می توانید 2 دقیقه هم شعله روی فر را روشن کنید. موقع سرو می توانید کمی جعفری خرد شده هم روی پای گوشت لبنانی بریزید و میل بفرمایید.
دنبه گوسفندی و خواصی که در آن شناخته شده است
پیش غذایی فوق العاده لذیذ با “بورانی اسفناج”
خرید مرغ و متعلقات به صورت تناژ
طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده گوسفندی